Om oss

Project Baseline Trondheim er en veldedig organisasjon som jobber for å utforske, dokumentere og bevare undervannsverdenen siden 2013.

Vårt oppdrag

Project Baseline Trondheim er en del av et verdensomspennende grasrotengasjement for å dokumentere tilstanden i havet og ta vare på det.
Vi kartlegger og registrerer endringer i det akvatiske miljøet for å dokumentere endringer over tid og gjennom dette danne en «grunnlinje».

Vi oppnår vårt mål ved å utnytte folks interesse og ønske om å…

Hvem er vi

Dykkere og frivillige fra alle samfunnslag som har kommet sammen for å være den sårt tiltrengte stemmen for undervannsmiljøer over hele verden. Vi utnytter vår unike kapasitet til å se hvor raskt undervannsverdenen endrer seg for å fremme restaurerings- og beskyttelsesinnsats i de lokale miljøene vi utforsker og elsker. Siden 2013 har Project Baseline Trondheim dokumentert endringer i undervannsverdenen for å lette vitenskapelige studier og etablere beskyttelse for disse kritiske undervannsmiljøene.

Hvorfor er vi her

Altfor mange av oss aksepterer ødeleggelsen av undervannsmiljøene vi setter pris på, sammen med de fantastiske dyrene som lever der. Grunnlinjene som trengs for å definere uberørt, naturlig eller til og med akseptabel miljøkvalitet i undervannsverdenen eksisterer ikke. For det meste er de eneste grunnlinjene de som er bevart i minnene våre, og disse grunnlinjene skifter gradvis nedover ettersom hver generasjon aksepterer en nedgang som uunngåelig. I motsetning til de fleste terrestriske miljøer, mangler undervannsøkosystemer den offentlige synlighet (stemmen) som trengs for å reagere på de alarmerende hastighetene som disse miljøene blir forringet og ødelagt med. Vi opprettet Project Baseline Trondheim for å være den stemmen.

Vi jobber over hele verden