Strandryddedagen Lørdag 7. mai

Vi stiller i år som arrangør av strandryddedagen i Trondheim lørdag 7. mai og søker flere organisasjoner eller enkeltpersoner som kan ta ansvar for et av områdene vi ønsker å rydde på.

Vi ønsker å samle alle på Skansen for rydding over og under vann. Dykkeklubbene rydder i havna, det vil foregå rydding i nærområdet og vi sender folk til Byneset og Nidelven for å rydde plast som ikke hører hjemme i naturen.

Vi sender 120 strandryddere ut med buss til forskjellige steder på Byneset og langs Nidelven. I bussene organiserer vi 8 grupper med ca 15 strandryddere i hver gruppe. Til disse 8 gruppene trenger vi en ansvarlig ryddeleder som kan være kontaktperson og gjør seg kjent med stedet det skal ryddes på. Din jobb blir å samle 13-14 av de som melder seg på arrangementet og ta vare på gruppa gjennom dagen. Du vil bli kjent med et ryddekart, der du får opplysninger om hvor bussen stopper, hvor du skal gå og hvor søppelsekkene hentes. Det vil bli avholdt et møte etter påske der vi går igjennom dagen og svarer på spørsmål.

Våre samarbeidspartnere er:
Søppelsekk.no som henter alt avfallet vi rydder opp.
Torleifs bussreiser kjører 120 strandryddere ut med buss.
Lille Skansen som griller burgere på Skansen.

Aksjonen vil foregå over 4 timer og vi avslutter dagen på Skansen kl 14:00 med saftige vegetarburgere og hamburgere fra Lille Skansen. Det vil bli forskjellige oppmøtetidspunkt og bussene drar ut først.